2024-03-08 37 瀏覽
今日去藍田探朋友,去左佢樓下一間餐廳進食,一入到去已聞到陣陣香噴噴的燒味味,烍餐廳裝修新净,座位闊落,坐起來好舒服。而且餐廳好光猛,新淨又舒服。我地叫左個套餐,價錢$218。#精選套餐$218:套餐包含好多嘢,非常豐富,好啱叫嚟做晚餐。棋子燒鵝例牌咁嚟到依度梗係要食燒鵝啦,因為餐廳係自己燒嘅,非常新鮮好味。燒鵝外皮好脆,卜卜一片,而且充滿油分,鵝肉非常滑,好香味,食落陣陣鵝油香。我最鍾意同覺得棋子燒鵝最特別就係嗰浸炭味,非常之特別。單拼燒味例牌咁呢單平燒鵝例牌我哋就叫咗豉油雞,豉油雞都整得好好。雞皮爽彈,雞肉好滑,充滿油香,叫埋薑蓉食簡直一流。郊外油菜今日提供嘅菜係菜心。菜心綠油油,好新鮮,面頭有啲蠔油醬,味道已經好鮮甜。白飯/瀨粉/米粉兩碗咁煮食選擇都好豐富。大家可以揀白飯、瀬粉或者米粉。老火例湯或冷熱飲品我哋要做一個老火湯同個熱Horlick。老火湯好味,材料好充足,煲得好出味。

棋子燒鵝例牌

單拼燒味例牌

郊外油菜

白飯/瀨粉/米粉兩碗
咁煮食選擇都好豐富。大家可以揀白飯、瀬粉或者米粉。

老火例湯或冷熱飲品