餐廳: La Serre
資訊:

2021-05-06 118 瀏覽
家姐就黎生日,帶左佢黎海旁附近既餐廳食飯呢間餐廳燈光柔和比人感覺好chill🌅因為係外面訂左個蛋糕,所以就無試到甜品同埋唔係嗌左好多野食,怕太飽食唔落蛋糕🙊🦀蟹肉· 牛油果他他 - $118蟹肉上面有半個牛油果,表面淋左啲醋蟹肉幾鮮甜,可以配埋脆脆地既包同牛油果食仲有好多沙律菜,非常清新亦都好開胃🥑🦐蕃茄醬大蝦意大利飯 - $188呢個飯比較似Risotto,整體好濕米飯帶有少少嚼口,醬汁酸酸地好濃郁面頭仲有3隻大蝦,蝦肉厚實彈牙🍤🍤🍤蝦殼大部分已經去除左,仲清埋蝦腸,好方便食用啖啖都沾到醬汁,加上面頭仲有芝士碎🦆香煎法國鴨胸 - $168鴨胸外層煎得好香,鴨胸味道較重🙊炸薯迷你size幾別緻,兩個都好岩一口食用同埋呢個菜式既擺碟好靚!亦有配上沙律菜🥗飲品嗌左2杯無酒精既mocktail 🥂🍹Passion Fruit Squash - $58好多熱情果肉,少少青檸酸 🍋加上雪碧同梳打水,酸酸甜甜幾開胃🍃Virgin Ginger Mojito - $58超多薑粒同薄荷葉,但杯飲品絕對唔辣同苦澀配埋少少青檸酸,係非常清新既飲品!家姐形容佢係芫荽味既飲品🤣但我個人好鐘意
家姐就黎生日,帶左佢黎海旁附近既餐廳食飯
呢間餐廳燈光柔和比人感覺好chill🌅
因為係外面訂左個蛋糕,所以就無試到甜品
同埋唔係嗌左好多野食,怕太飽食唔落蛋糕🙊

🦀蟹肉· 牛油果他他 - $118
蟹肉上面有半個牛油果,表面淋左啲醋
蟹肉幾鮮甜,可以配埋脆脆地既包同牛油果食
仲有好多沙律菜,非常清新亦都好開胃🥑

蟹肉  ·  牛油果他他

🦐蕃茄醬大蝦意大利飯 - $188
呢個飯比較似Risotto,整體好濕
米飯帶有少少嚼口,醬汁酸酸地好濃郁
面頭仲有3隻大蝦,蝦肉厚實彈牙🍤🍤🍤
蝦殼大部分已經去除左,仲清埋蝦腸,好方便食用
啖啖都沾到醬汁,加上面頭仲有芝士碎

蕃茄醬大蝦意大利飯

🦆香煎法國鴨胸 - $168
鴨胸外層煎得好香,鴨胸味道較重🙊
炸薯迷你size幾別緻,兩個都好岩一口食用
同埋呢個菜式既擺碟好靚!亦有配上沙律菜🥗
香煎法國鴨胸

飲品嗌左2杯無酒精既mocktail 🥂
🍹Passion Fruit Squash - $58
好多熱情果肉,少少青檸酸 🍋
加上雪碧同梳打水,酸酸甜甜幾開胃
Passion  Fruit  Squash

🍃Virgin Ginger Mojito - $58
超多薑粒同薄荷葉,但杯飲品絕對唔辣同苦澀
配埋少少青檸酸,係非常清新既飲品!
家姐形容佢係芫荽味既飲品🤣但我個人好鐘意
Virgin  Ginger  Mojito