2023-12-22 862 瀏覽
講起食火鍋,我真係有種說不完嘅熱愛。剛剛喺旺角呢一帶,發現咗一間鍋物店,閂起眼食覺得自己就係火鍋界嘅探險家,發現新大陸咁激動。我揀咗個蕃茄沙嘴湯底,啱啱好,蕃茄嘅酸甜夾雜住沙嘴嘅濃香,簡直係火鍋界嘅神仙組合😇!喇住啲餸一入底,每樣食材都似乎融合咗湯底嘅精髓。話說返騸牛,佢嘅肉質真係腍到不得了,喺口裏化開,留低淡淡嘅甘香。同蕃茄底一齊嚟,真系幾夾!仲有海中蝦,呢啲大隻嘅蝦,啖啖肉感加上那股甜頭,我差啲想直接同佢求婚咁愛。😍丸子愛好者嘅我,點可以錯過十全大寶丸?芝心牛丸真正係「寶中寶」,一咬落去,芝士嘅流心似乎爆發出千千萬萬嘅味蕾星火,好正!呢間舖陳設得簡單樸素,但係提供嘅每樣食材都「有料到」,講真,咁多選擇,即使一個星期嚟都唔驚悶!食物新鮮、味道豐富,店員服務咁貼心溫暖,唔知點解,個個都系笑咪咪,整個食體驗好過癮,唔係普通嘅開心。下次再嚟,必須再大戰一番,攻略未完既新滋味啦!🤤👍🔥