極尚大喜屋之前介紹過,刺身選擇多而且質素不錯又鮮甜。所以今次想多點介紹壽司及其他熟食。壽司小卷都有好多選擇,鍾意佢細細件,唔會一大舊飯。鮑魚蟹膏雪崑崙山,海膽手卷,燒三文魚加州卷,鰻魚忌廉芝士卷,芝士軟殼蟹卷,柚子胡椒左口魚邊,和風黑松露吞拿魚,都係我每次必點推介。燒物方面,一定要試試西京燒比目魚及燒鰻魚。比目魚嫩滑,燒鰻魚香脆。另外燒牛舌都非常出色,牛味濃,配上鹽燒,一D都唔會肥膩。炸物必選芝麻雞翼,炸得香滑Juicy!! 金蒜蓉粉絲蒸扇貝都好正,仲黃金焗開邊蝦:美乃滋加芝士焗蝦,啖啖肉,又香噴噴熱辣辣。另外今次試咗泰式咖炸軟殼蟹,原隻軟殼蟹非常鬆脆,泰式咖喱汁椰香味十足,仲配上蒜蓉包。用QR code 點餐環保又方便,可以睇返自己叫咗啲咩食,唔會重複點食物而浪費。不得不提餐廳地方寬躺,也有自助熟食,小食, 飲品,甜品。最鍾意係有梅酒,冷熱清酒🍶,而且酒精類飲品不用額外收費,真係非常抵食。另外,飲品櫃有超過50種以上的飲品,選擇真係非常之多。
刺身拼盤

壽司