2020-06-03 460 瀏覽
6月開始有罷市嘅小黃店💛呢間其實我之前已經食過一次㗎啦 但係嗰陣時冇影相 所以今次就再去幫襯🥳·餃子+主菜+小碟 $68餃子+餃子(12隻)$74·餃子方面我哋就試咗一個蒜芯豬肉餃 一個粟米豬肉餃同埋一個黑白松露嘅煎餃 佢個黑白松露煎餃做得相當之出色😍😍😍個黑松露味超級重 而且佢係煎完個餃子香脆得黎都仲係好多肉汁 我自己超推薦🤩湯餃黎講我就覺得比較普通啦 因為佢係細隻啲既 冇咁飽滿 但係佢個湯底係豆漿湯超好飲 而且超足料 睇相都見到面頭既豆皮😏同埋推薦大家試吓佢個蒜芯豬肉餃 呢個真係超正 佢係好重蒜味既 個口感呢就似韭菜咁 超爽🥳·主菜方面我就覺得烏冬好食過米線啦 因為佢個米線係浸得比較耐 有少少發脹左 冇咁好食🤭小碟呢因為我哋想食啲菜 就嗌咗個甘煮野菜 點知原來佢個甘係代表羽衣甘藍 係超級多羽衣甘藍😭同我想像中嘅有少少分別🤭不過都OK嘅佢 入邊仲有啲冬菇同埋蘿蔔 都好入味keke·醉炸雞翼$33雖然佢個餐牌上面冇散嗌menu 但係你入到餐廳嘅時候就見到其實佢有啲散嗌嘅小食 所以我哋就嗌多咗呢一個雞翼 佢係即嗌即炸既 炸得好脆口不過係有啲炸過咗龍 有少少太熱氣🤭但係係好食既 又係超多肉
餃子+主菜+小碟 $68
餃子+餃子(12隻)$74
蒜芯豬肉餃

炸雞翼$33
雖然佢個餐牌上面冇散嗌menu 但係你入到餐廳嘅時候就見到其實佢有啲散嗌嘅小食 所以我哋就嗌多咗呢一個雞翼 佢係即嗌即炸既 炸得好脆口不過係有啲炸過咗龍 有少少太熱氣🤭但係係好食既 又係超多肉汁 不過佢個酒味就唔係好濃 係食幾啖先會有一啖突然之間覺得好似有少少酒味咁🤣🤣但係都唔錯嘅 係要等耐少少姐😌
#rbyeat
#rby小黃店