2021-08-26 366 瀏覽
首先介紹既係✨島中坊研✨長洲熱門打卡餐廳 平日三點幾去食都要等大約一個鐘🕞建議一去到長洲拎完飛 去附近行下影下相先📷✨野食方面叫左甜品拼盤、奄列套餐同埋自家製比利時列日窩夫😋😋✨甜品拼盤 Dessert Platter ($118)❕Tiramisu: 比較重酒味 質地滑 ❕焦糖吉士布甸: 布丁吾會好甜 香口又滑🍮❕玄米茶雪糕: 茶味不太突出 淡淡的❕焙茶芝士蛋糕: 本身好期待呢個蛋糕 食落冇咩茶味 太重芝士味 有少少失望🥲✨奄列套餐 Omelet set ($46)❕多士整得好脆 好香口 奄列就簡左火腿同蘑菇餡 味道就一般般 平時茶餐廳可以食到既味✨自家製比利時列日窩夫 Homemade Liege Waffle ($45)❕Mix左原味同朱古力味 原味比較香口 朱古力有少少燒燶咗嘅味道 而且Waffle有少少淋🙁整體嚟講餐廳環境乾淨舒服 野食方面我最鍾意吉士布甸同埋tiramisu💛下次會再去多一次 希望會有不一樣的體驗~
首先介紹既係✨島中坊研✨
長洲熱門打卡餐廳 平日三點幾去食都要等大約一個鐘🕞
建議一去到長洲拎完飛 去附近行下影下相先📷✨

野食方面叫左甜品拼盤、奄列套餐同埋自家製比利時列日窩夫😋😋

甜品拼盤 Dessert Platter ($118)

❕Tiramisu: 比較重酒味 質地滑
❕焦糖吉士布甸: 布丁吾會好甜 香口又滑🍮
❕玄米茶雪糕: 茶味不太突出 淡淡的

✨奄列套餐 Omelet set ($46)

甜品拼盤
奄列套餐