餐廳: 小曼谷海鮮燒烤屋
資訊:

2019-05-19 257 瀏覽
食咁多間泰國菜,呢間係少數食完想再食既餐廳,佢唔單止上菜速度快,仲要好好食。唔怪得佢門口咁多人排隊。食親泰國野,點生蝦係基本野啦,佢啲生蝦好大隻,好似厚切咁,肉質好結實,點辣醬食真心一流,我一口氣食曬我份量既3隻。🙃個燒雞有分全隻同半隻,兩個人既關係叫左半隻,原本都擔心會「鞋」,因為我地都鍾意食滑雞。黎到之後,唔可以話好滑,但佢烤乾左啲雞油,雞肉都仲keep到好嫩,點埋佢個辣汁,啲醬汁即刻比雞肉吸曬,無誇張,好好味🤤明爐魚只要蒸既時間岩岩好,魚夠新鮮,都好難整得難食,呢間佢兩樣都有🤤,加左青檸,成碟魚好清新,兩個人都清得曬🥰聽朋友講過,只有新鮮椰子既果肉先會易畢,呢間既椰子好易畢,係咪啫係好新鮮既意思🙃兩個女仔加一個白飯,食完唔會太飽,岩岩好,好滿足😋

泰式生蝦刺身

小曼谷五星燒雞

明爐香檸汁蒸桂花魚

椰青

兩個女仔加一個白飯,食完唔會太飽,岩岩好,好滿足😋
2019-05-19
泰式生蝦刺身