2020-03-02 42 瀏覽
近呢排疫情嚴重,我都少咗好多機會出街食飯啊,每日都留係屋企食一樣野外賣,真係正宗口都掛。但係冇關係,最後為食嘅我都係忍唔住沖左去上環搜購物資資源又去搵好嘢食。呢間店舖喺無限極廣場嘅附近,地理位置方便,外面裝修乾淨可觀。入邊比我嘅感覺有一種美式快餐,非常有特色。今次我就叫咗兩個套餐:經典芝士漢堡 完全唔講得笑,芝士量簡直係爆燈,配合埋蕃茄青瓜等等一定要存在嘅配料,嗰種濃稠嘅口感不容忽視。咬落口之後,麵包鬆軟可口,牛肉有肉汁並不乾身,配合埋芝士洋蔥等等嘅配料,唔止有口感,亦都令成個口腔唔止充滿着牛肉嘅香氣,更加有一種清新嘅感覺。香脆薯角套餐配合嘅話其實非常便宜,只需要再加$20就可以食到好味嘅薯角,我可以好肯定呢一個薯角一定係新鮮炸俾我哋,當我擺入口嘅時候都仲係熱辣辣,薯角用料充足並且新鮮,脆口得黎薯香十足。日式汁燒豬腩片漢堡認真而言,豬肉嘅漢堡真係好少見,今次難得一食果然有驚喜。豬腩片分明而不鬆散,配合日式醬汁,充分將豬腩片本身嘅肉味散發出嚟,再加埋本身麵包鬆軟嘅口感再加埋內裏嘅蔬菜配合,幾樣加埋一齊口感十足,新鮮感一流。芝士薯條本人對芝士要求極高,一定要夠濃味先至擺得入口㗎。呢間鋪頭嘅

今次我就叫咗兩個套餐:

香脆薯角

芝士薯條
本人對芝士要求極高,一定要夠濃味先至擺得入口㗎。呢間鋪頭嘅芝士完全合格,鹹香味十足之餘亦都食到芝士嘅口感,再加埋新鮮炸起嘅香脆薯條,多重享受啊。

呢間鋪頭地理位置甚佳,食物款式甚多,值得再去。
  • 芝士薯條