2024-01-04 1399 瀏覽
天氣涼涼地, 想和家人吃火鍋, 原先用openrice訂座, 不過去到見到好多位, 所以都無確認到openrice訂座和優惠, 見到敢多吉枱, 心諗係咪敢差, 我們比安排坐在好闊落的卡位👍, 佢個度有三款套餐, 我哋揀左最平的套餐308元一位, 用QR code落單, 係肉有分別, 其他食物也一樣, 我哋揀左椰子雞湯同雜菌湯, 不過要另加48元, 開頭試左啖湯, 果然好濃味👍, 之後家人食安格斯, 我食豚肉, 其實也不錯, 每枱送一碟咸蛋黃魚皮, 不過我個人怕熱氣, 所以家人幫手清晒佢, 叫左手工雞軟骨餃, 手工韭菜餃, 魚皮餃, 流心小籠包, 香芋貢丸, 南瓜, 冬瓜, 萵筍, 冬瓜片, 芫茜燒賣, 蝦, 鱔, 脆肉骨腩, 花膠, 紫薯, 油麥菜, 菜心苗, 蕃茄, 黑松露墨魚滑, 鴨血, 帆立貝, 全部質素都唔差, 韭菜餃皮薄料多👍魚皮餃,流心小籠包同芫茜燒賣的味道也不錯😚, 花膠似花膠, 唔係魚肚, 蕃茄有酸甜味令我叫左二次🥰, 蝦也好大只同新鮮😋 或者創興太多吃火鍋的地方, 依度無限時, 食材質素同環境也唔差, 又有冷熱飲品, 罐裝汽水冷泡茶👍其實一d都唔差, 值得去食😍
題外話/補充資料: Walkin 入座, 沒有使用到openrice任何優惠
2024-01-03