2023-01-07 1214 瀏覽
夜晚七點幾周圍行諗住試下新野,去到隆亨邨,見到一排食肆,見到呢間得一枱人,隔離兩間都要等位,抱住一個試伏嘅心態入咗場,但發現完全係喜出望外!首先鋪得4張枱(裏面仲有一張,但唔知係咪開放),我同女朋友入場嘅時候計埋我地徥兩枱客,用QR Code點餐,出面串燒一般等好耐,我地一次過點咗唔少,但點完餐之後上菜速度好快,結果食到咁上下有啲串燒凍咗,所以如果大家去食,邊食邊落單會好啲。講食物,茄子燒係誠心推介,燒到離咗皮但又無燶到,十分好食!串燒組合係抵食啱好味嘅,$72/4串,雞豬牛羊各1串,唔知係咪我錯覺,每串嘅最外邊果舊都有啲瑕疵有啲硬或者「孩」,而入面嘅全部都外脆內嫩,有質素,羊肉有少少羶味,我自己就接受到,但如果食唔到羶味嘅話散叫其他會好啲。燒韭菜、秋葵係食得出水準,另外肥牛金菇卷都係燒得啱啱好,肥牛肉汁保留到之餘金菇都夠味!今次掛住食影相唔多,下次再去食兼影多幾張!

今次掛住食影相唔多,下次再去食兼影多幾張!
2023-01-07
  • 蒜蓉茄子