下午兩點鐘和三個朋友加一個小朋友去食下午茶。 已經等齊人先入座, 但由於第一次去大家都唔知道有啲咩食 ,餐牌比一個我哋, 五個人輪流睇完,決定埋都差唔多十分鐘。(入坐前要我地點餐就可以節省大家時間) 跟住到上湯底 ,畀佢滾又15分鐘。 頭25分鐘我哋都係等 。真正食到落口都冇20分鐘,就話 用膳時間完畢, 我哋明白只有60分鐘享用時間。 但係我冇估到係由入去門口嗰一刻開始計。 佢個湯滾都要15分鐘(如果可以勁滾放落我地到會慳時間),55分鐘 唔畀我再攞嘢食我理解。 如果爆曬場,有人要排隊我都明白 。(當時有10幾張吉枱)個小朋友食咗一碗麵 ,想食埋啲餸 ,就已經話夠鐘要走。 望住你唔走都唔得。 煮咗嘅嘢又嘥曬, 跟住職員話係就公司規矩,佢都冇辦法 。真係一肚氣。