2016-04-24 256 瀏覽
今日在旺角睇完戲,和友人周圍行,行到這個街市仔尾,見到有間餐廳幾多人,相信應該唔錯,便和友人進了去。餐廳內掛了很多畫,但坐位好像有點迫。這裏有10多款晚餐,也有散叫和甜品選擇我同友人都係無肉不歡叫了兩個晚餐,有餐湯,包,主菜,,甜品和飲品。我們叫了香草羊架和威靈頓安格斯牛扒!!!嚟咗個餐湯,餐湯係忌廉磨姑湯,很結稠,很多磨姑碎,鹹味適中,飲完一碗已很飽肚。餐包有些林身,將包沾上餐湯,索了湯一起吃,又覺得唔錯田園沙律,有沙律菜配以蕃茄仔和草菇片。沙律伴丘比特汁,酸酸,甜甜,好開胃。餐廳用來載湯的碟也好講究,瓦白色側邊伴暗花邊,好 grand威靈頓安格斯牛扒,好大件,好似菠蘿包的酥皮包住全件牛扒,切開酥皮,原來裏面有磨姑同ham 包住一起焗的,唔會只是食酥皮咁漏。牛扒相信大約8成熟,因中間還見到些紅紅的血。食落都容易咬 香草羊架,羊架有3大件,煎得很金黃,面頭瀋上什香草一起焗,這餐廳不用薄荷醬及芥未,用上自家調製醬汁,又另一種味道。羊扒不是全熟,沒有太強的羊羶味,配上大量香脆的薯條,雖然無跟飯,但都好飽。甜品Tarimisu 好大件,但好像硬咗啲,不過至緊要個味道啫。 食落好重奶和Rum
這裏有10多款晚餐,也有散叫和甜品選擇
我同友人都係無肉不歡叫了兩個晚餐,有餐湯,包,主菜,,甜品和飲品。我們叫了香草羊架威靈頓安格斯牛扒!!!
忌廉磨姑湯
田園沙律

Tarimisu
Tarimisu
甜品Tarimisu 好大件,但好像硬咗啲,不過至緊要個味道啫。 食落好重奶和Rum 酒味,加埋旁邊的杏仁片一起吃.好香口

飲品可選33元之內之飲品
我地就叫了Cappuccino 和涷檸茶
Cappuccino
Cappuccino,面頭好多泡,飲完啲泡,啲咖啡唔錯,甘甘地,不用落糖都可以飲晒
涷檸茶
涷檸茶都夠大杯,自己落糖,可以自己調味道。
見到有這些廣告仔放在枱面,我唸必是餐廳推介,但今次己很飽,下次可以嚟再食.