2020-06-10 84 瀏覽
最近睇得韓劇多,又愛的迫降,梨泰院class,搞到成日有一鋪想食韓國嘢嘅引。所以諗都唔使諗就諗住去韓燒,呢一間都幾出名,我仲記得之前仲係要等位等好耐添,今日去到,因為我食嘅時間都比較早就唔使等位,但係到我買單嘅時候已經有一班人等緊位啦,可見近排嘅韓風仍然吹得好勁。一坐低,職員已經幫我哋整咗路邊蛋,有兩隻味一隻就係芝士令一隻就係泡菜。然後枱上面已經擺滿韓國嘅前菜,有醃蘿蔔、泡菜.....🥳今日唔係好想食豬,想食牛,所以叫咗三碟都係牛,首先就叫咗牛嘅護心肉、真雪花牛肉、牛舌。其實之前我通常都係嗌豬嘅,但係今日又好想食牛喎,估唔到牛肉都好多驚喜。真係三款牛肉🐮🐮都好好食,而且三款嘅質地都唔同,牛舌係薄身,護心肉係最嫩口,真雪花牛肉最有牛味。而且每一啲份量都好大碟,所以計返落條數,其實個性價比好高,百幾蚊一碟,但係有超多塊。😎😎除咗肉之外,另外再嗌咗個海鮮拉麵,係辣嘅,其實有啲似平日嘅薯仔麵,但係上邊加埋海鮮,有青口同埋蝦。🍤另外再嗌左個蟹子紫菜飯,呢個又係簡單得來但係超好味,咁大兜,但係我哋都清晒。🤩另外值得一提係啲前菜、蛋、生菜都係可以refill 。❤️❤️今餐食完之後,我哋都捧住個肚離開,

護心肉
牛舌
真雪花牛肉

今餐食完之後,我哋都捧住個肚離開,而且係10分滿足,值得一讚嘅一餐。👍🏻👍🏻