2023-09-14 267 瀏覽
今日收工約咗朋友去圍方行街,新商場果然又大又好行😃😃行到攰攰哋搵嘢食,不過圍方真係太多人排隊食飯,所以出咗去附近覓食!呢間位於田心村嘅烤魚店好近圍方,行過去都係幾分鐘路程,鋪頭座位舒適,抽氣系統都好好食完個身都無味👍🏻我哋叫咗海鱸魚試吓,上到檯真係嚇親,條魚好大條好厚肉,外皮仲要炸過,超惹味🤤🤤海鱸魚唔算好多骨,有啲位嘅肉仲要好厚,啖啖肉好正!調味揀咗麻辣中辣,麻香重唔會死咸加埋個爐一路熱住真係好好食,食食吓都不知不覺食晒成條魚🤭配菜仲有蓮藕、金針菇、芽菜同埋木耳,呢啲索晒湯又係好好味😋麻辣口水雞係我私心推介,好多肉,性價比一流,食熱辣辣嘅烤魚再配返個冷盤是必須的🤭呢間鋪頭嘅串燒都係店主推介,我哋叫左烤羊肉串,唔會好油膩夠羶味好正🤪🤪烤肥腸一定係重口味人士必叫,洗得好乾淨一啖咬落去爆晒啲油出嚟😍燒年糕就係煙煙韌韌,鍾意食呢隻質地一定要叫🥰🥰店主仲推薦我哋食佢自家製嘅酸湯水餃,但我哋真係太飽食唔落啦,唯有下次啦😎飲品就叫咗百香果益力多,酸酸甜甜好解油膩,啱晒食辣嘢嘅時候飲,超清爽🥸📍 尋味 (大圍)大圍田心村199號地舖
📍 尋味 (大圍)
大圍田心村199號地舖