餐廳: Goobne Chicken (M88)
資訊:

今次阿頭請食飯,想試啲新派菜式,所以就黎試下韓式烤雞喇。午市人山人海,好彩早兩日book左位先唔使等咋Menu裡面每道菜都圖文並茂,就咁睇真係令人食指大動啊😋食雞之前先黎個沙律開下胃先。幾種唔同既蔬菜加上車厘茄同麵包粒,的確有清新感喎之後黎多個輕食當作熱身。裡面包括五種不同配料,以蔬菜為主,同樣地感覺清新,但味道一般,蛋味唔突出,只能說佢整得好有層次感終於輪到烤雞登場喇!先試個辣味烤雞,個人覺得唔算好辣,怕辣既朋友即管可以試下。烤雞肉汁相當juicy, 有別於普通炸雞,烤雞皮可以有效鎖住肉汁,所以食落有啖啖汁啖啖肉既感覺~而呢款烤雞呢,廚師就落左三種唔同既芝士粉,食落其實分唔出邊種打邊種,但味道絕對係一流,因為芝士加任何野一定係好食既✌🏿✌🏿似乎韓國菜總離不開芝士haha, 想講下既係個年糕超級彈牙有咬口,啲芝士仲可以拉到好長添,連阿頭都忍唔住玩埋一份啊🙈🙈魚糕湯方面,overall黎講偏清淡,食完烤雞飲呢個感覺無咁肥膩;魚糕食落有兩種,其中一種夾雜左香蔥啖喺裡面,個人黎講幾有新鮮感食完咁多好野,大家梗係超滿足的啦😄重點係呢餐唔使俾錢喎,又可以食晏啲先返去開工,爽啊🤓

Menu裡面每道菜都圖文並茂,就咁睇真係令人食指大動啊😋

招牌凱撒沙律

韓式雞蛋卷