2024-01-23 457 瀏覽
今次我帶大家去飽一飽口福,直衝屯門嚟食雲川燒!🥢真係人見人愛嘅地道川味米線。食咗麻辣大辣紅薯粉,辣得啱啱好,啖啖粉都吸滿咗湯汁嘅精華,咬落去Q彈又爽口!🌶講呢碗,啲豬頸肉真係不得了,炭燒味噴鼻,咬落去微焦香口,肥瘦分明,腍滑惹味。韭菜水餃呢,就係另一個驚喜,包裹韭菜同豬肉餡嘅餃子皮煮得啱啱好,不嬲咸香咁爽口,一啖咬落肉香同菜香即刻環繞喺口腔!仲有我大愛嘅湯底,濃郁香麻又帶啲辣,即刻惹起食慾。我啲米線添嘅豬扒、冬菇同腩肉,都係咁味美多汁。尤其係啲豬扒,外皮微微焦脆,真係好入味,令人越嚼越開胃!啊,講到令人目不轉睛嘅麻辣手撕雞,呢啲就係頂尖嘅小吃啦!雞肉滑嫩之餘,當中嘅麻辣味仲帶出雞肉嘅鮮味,夠晒味,邊食邊點頭,真係食指大動!係呢間店,每一樣都係有特色,令人回味無窮,增添口福喜悅。好啦,留返啲胃口,下次再試新滋味啦!🍲👅💦