2019-12-07 1006 瀏覽
來過高麗軒已很多次,今次係亞女指定要嚟食她喜歡的生牛肉,提早在OpenRice訂位,有九折,仲有飛行里數賺。坐低後,店員說明價錢每位$258,再問是否需要加$68蚊(增加多六款食物: 帶子,帆立貝,加拿大Prime雪花牛,美國3A雪花,紅炆牛肋骨),坦白講,我對以上五款食物都沒興趣,但、最喜歡的炆牛助骨(熟食)也在附加食物選擇範圍,當然要加囉! 第一時間叫了亞女喜歡的生牛肉,依然好食。再叫了牛肋骨,依然入味,炆得夠淋。更叫了多款肉類,另加錢的加拿大及美國牛肉,燒完出來反而嚡口,反而在大餐牌可選擇最基本果款牛肉,醃得更入味,燒出來後更好食,至於帶子,太細粒,都冇Refill 了。 另叫了熟食:蛋包蝦(味道不錯,好食過燒烤後的雪藏蝦),海鮮薄餅(煎得香脆/唔夠位Load上來),人蔘雞湯(今次冇乜蔘味),煎魚(煎得外脆內嫩),生牛肉石頭窩飯(生牛肉同飯都沒問題,問題在於我自己,未有第一時間去食,掛住食其他嘢,不知不覺地,生牛在窩中變成熟牛肉,咁就出事了,原來熟咗既牛係超嚡口的,早知如此,就叫其他款式的石頭窩飯囉!😂) 埋單每位$326,雖然唔係樣樣都好食,但、論價錢,服務(兩次主動幫
埋單每位$326,雖然唔係樣樣都好食,但、論價錢,服務(兩次主動幫我們換網),都算唔錯的了!
生牛肉
生牛肉石頭窩飯