2018-07-03 2666 瀏覽
連放三日假,就梗係搵一日出去試新野啦,今次近近地揀左大埔區。大埔區美食真係好多,重點係夠平民!! 星期日約朋友入黎試BURGER KITCHEN,但比我地發現隔離幾間店都有唔少人排隊,睇埋佢地D食物同餐牌都感興趣,MARK底下次黎試小店除左提供BURGER之外,仲有意粉同飯,唔駛怕食唔飽。呢度齋BURGER都有近20款選擇,雞、牛、素、海鮮,任君選擇。凍檸茶 (+$5) 凍櫻花LATTE (+$19)最近市面上推出左唔少櫻花味產品,雪糕、薯片、朱古力等,但一直無去試,今次既然要試新野,就一於揀佢啦。未試過食櫻花,所以唔知個味正唔正宗🤔,只可以講呢杯野奶味重D、唔會太甜、較淡既香味,不過粉紅色幾靚,幾有少女心洋蔥圈套餐 (+$25)洋蔥圈新鮮即炸即上枱,熱辣辣,非常辣手😋;中意佢外層炸得夠硬,食到尾都唔會變淋或散開哂,而且大部分都係大圈,分量超值😍薯條套餐 (+$20)粗薯條亦係即炸即上枱,都係辣手,但外層唔脆反而係微硬,估計只係炸左一次,之後無再反炸番D油出黎😣炸軟殼蟹漢堡 ($78) 朋友一打開個餐牌就比呢個漢堡張圖吸引左,二話不說就點佢;雖然呢款漢堡只有生菜、一片薄蕃茄同D汁,感覺

凍檸茶 (+$5) 凍櫻花LATTE (+$19)
:凍檸茶 (+$5) 凍櫻花LATTE (+$19)

洋蔥圈套餐 (+$25)
洋蔥圈套餐

薯條套餐 (+$20)
薯條套餐

炸軟殼蟹漢堡 ($78)
炸軟殼蟹漢堡

朋友一打開個餐牌就比呢個漢堡張圖吸引左,二話不說就點佢;雖然呢款漢堡只有生菜、一片薄蕃茄同D汁,感覺好似無”肉食”,但原來軟殼蟹比相像中既大隻,而且炸到脆;軟殼蟹既鹹香令個漢堡變得不平凡,呢一刻先知,原來軟殼蟹夾包係咁好味~~

炸軟殼蟹漢堡

小店既用心程度,睇佢地對待塊包既態度就知------連面包都有烘過架

大啡菇芝士牛肉漢堡 ($65)
大啡菇芝士牛肉漢堡

自從食完SHAKE SHACK既炸大啡菇漢堡之後,就對大啡菇念念不忘🤤,所以我持著對佢既期望試呢款漢堡,但原來一D都唔似….
大啡菇多汁,所以全個漢堡食落唔會乾,但就係因為多汁,食得好狼狽,邊食邊滴汁、跌料 (我唔中意食呢D漢堡,一邊咬、D料一邊跣走😫)
牛肉落左太多黑椒調味,咬落去第一個感覺係黑椒味,牛味變好淡😑;呢度既牛肉比較特別,唔知加入牛筋定牛軟骨既野,食落會有D爽口又韌既野,中唔中意咁既牛肉真係見人見志,中意有唔同口感既人可能BY,但我就唔太中意…🙄

整體食物質素都唔錯,即叫即整,新鮮熱辣,份量大又足,對得住呢個價錢,下次會再黎,不過唔會再揀D多汁料既漢堡
2018-07-01
洋蔥圈套餐