餐廳: 金祥排骨麵
資訊:

哇!這家餐廳的炸雲吞真係可以話是炸到零失誤!👏 外皮炸得金黃酥脆,咬落去那種「卜卜」聲真係太過癮了。雲吞入面嘅蝦肉新鮮彈牙,簡直係「咸香惹味」嘅極致。我通常對炸食唔係咁感冒,但呢個絕對係例外!接著係招牌炸豬扒炒麵,呢碟一上枱就已經香氣撲鼻。「焦香噴鼻」嘅豬扒配上「麵韌勁彈」的炒麵,食落嗰種美妙嘅口感糅合真係讓人難以忘懷。雖然我多數鍾情於湯麵,但呢個實在太吸引,不自覺都要夸讚幾句!最後試了竹笙菜心湯麵(素食選擇),湯底清甜「滋味滿分」,竹笙爽脆嘅口感同菜心嘅翠綠新鮮,真係健康之選。但如果你肚子大過眼睛,可能會覺得落肚唔夠夠喉,要加碟炸豬扒才得夠份量。總括來講,呢家餐廳真係「美食熱潮」起勢,用料實在分量足,每一次光顧都有驚喜。快啲帶埋三五知己,一齊來享受食物嘅幸福感受啦!🍽️😋