2018-06-07 1038 瀏覽
福榮街呢間「火鍋煮場」,啱哂揸車🚗人仕,尤其八、九點之後,泊車更加無難度😬,就算你搭地鐵行過來都係5分鐘左右,要食靚野,最梗要識搵門路。「火煱煮埸」越做越旺,生意咁好全因佢地靚嘅食材新鮮,用料上乘,加埋用心製作,好多時熱賣嘅火鍋料會極速沽清,所以今日來之前特別叫佢地留啲靚牛比我地!飲品選擇多且經濟實惠,唔使就住就住,小食亦係幾十元有交易,先來作一下熱身又何妨🤗店員首先奉上醬油,好多火鍋店比十幾款比你㨂,不過多唔係代表好,反而我鍾意呢度幾款就夠,正所謂貴精不貴多,新鮮青、紅椒(絕對新鲜),芫茜,是我必然之選,對提升食物鮮味及層次很重要!蕃茄海鮮湯底⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢個湯底係用二十幾斤新鮮蕃茄餚製,絕非茄膏開,所以茄味濃郁,淨係個湯都值回票價,係你面前加埋真材實料海鮮,無花無假,自己買料都唔得啦,個個讚口不絕架👍🏻三式牛肉拼盤⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️牛牛隆重登場,由上而下分別係:頂級牛𦟌頂級安格斯牛小排本地手切牛頸脊好彩一早打電話預留,靚嘢好快賣哂,打邊爐無靚牛食點對得住自己呀唔係講笑,有圖有真相,靚到吖😍幾個人,啤一啤,邊食邊吹下水,辛苦搵來自在食,真係唔好刻薄自己啊!我地仲叫左好多必點火鍋配料,全部新鮮
番茄海鮮湯底
蕃茄海鮮湯底⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
三式牛肉拼盤
三式牛肉拼盤⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
牛牛隆重登場,由上而下分別係:
頂級牛𦟌
頂級安格斯牛小排
本地手切牛頸脊
三式牛肉
唔係講笑,有圖有真相,靚到吖😍
我地仲叫左好多必點火鍋配料,全部新鮮、美味,包括三寶丸(自家手打)、花雕醉雞、即炸響玲、什菜盤等等⋯⋯
三寶丸
三寶丸⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
全部自家手打,保證新鮮,彈牙鮮味,食嘅時候連啖蕃茄湯都飲埋,正!
即炸響玲,令捨不同,非一般靠來貨供應,推薦大家必食之選👍🏻
滾下滾下,十下十下,又撈下撈下,呢啲就係打邊爐過癮之處,難怪香港人一年四季都咁鍾意!
仲有一提,呢度九點後有七折優惠,我地當然👅埋呢個優惠啦😬
四條友,飲飽食醉人均消費都係二百零元,呢啲街坊價小店真係靠薄利多銷經營,抵佢越做越旺,越做越強👍🏻
2018-06-04
$250 (宵夜)
番茄海鮮湯底
三式牛肉拼盤