2022-01-02 156 瀏覽
之前幾日天寒地凍,最適合食d熱辣辣嘅野暖下個胃,食燒魚就最適合啦!Megabox嘅哩間漁牧,聽個名都知道嚟到要食魚😂,當晚幾乎枱枱都有order烤魚,睇嚟系必食項目😆。中意佢從魚🐟嘅種類、到口味、配菜都可以自選,一定揀到最適合嘅口味❤️。我地就膽粗粗試咗最火辣🌶🌶🌶嘅火熱香辣清江魚(HKD298),上枱時哇一聲,因為條魚同個盤都超級大,份量真系好充足!魚肉經烤香後再放入,配菜包括蓮藕、土豆、薯粉、芽菜,再撒上滿滿芫荽,聞到已經食指大動。魚肉🐟處理得很乾淨,肉質厚實,湯底岩曬嗜辣🥵人士,最煮越辣越香,片片魚肉亦浸滿辣汁,最後個土豆片🥔真系好好味,薄切吸收湯汁精華!真系會食到出汗🔥。如果唔中意食辣哩款可能就唔岩你,不過唔緊要,還可以選擇蒜香、檸檬番茄、冇咁辣嘅酸辣味等等……小菜方面我最愛系青瓜伴海蜇(HKD48),青瓜🥒麻香味重,海蜇爽口彈牙,必食👍🏻!麻辣腎片(HKD48)香辣惹味,青瓜再次點睛👍🏻👍🏻。香甜爽口菜🥗(HKD32)有d驚喜,原來個爽口菜同芝麻醬溝埋都可以有火花,以後可以自己試下整喎😆。椰青🥥(HKD39)一定要點啊,因為食香辣魚好需要佢嚟解辣😆,青檸柚子冰🍋(HKD29)就

麻辣腎片(HKD48)香辣惹味,青瓜再次點睛👍🏻👍🏻。

椰青🥥(HKD39)一定要點啊,因為食香辣魚好需要佢嚟解辣😆,青檸柚子冰🍋(HKD29)就中規中矩啦!

哩度環境都算清幽,內裡裝修以深色為主,配以紅色點綴,感覺高雅,適合同親朋戚友👯‍♀️👯嚟聚餐。
  • 青瓜拌海蜇
  • 火熱香辣燒魚