2014-11-18 3434 瀏覽
經過附近朋友睇咗某雜誌介紹想試,1行3人就上咗去。未夠12點開門營業,我們等咗1陣,當時已經有人排隊等開門,入到去坐下,除咗甜品酒水之外食物只有1個set lunch,著傳統女僕裝既侍應生過來落單,我們3個都要求牛扒medium熟,飲品只有朋友1個叫咗咖啡,佢表示冇乜特別。首先來法包,我本身勁鍾意食法包,呢個係我食過最好味既法包,外面果皮好煙韌好香,個芯好軟熟,只係搽少少都已經牛油超好食,如果5係留肚食牛扒真係自己1個隊哂3人份都得。之後來咗核桃沙律,配酸酸地既沙律汁好開胃,再來主菜牛扒,秘製醬汁5知係咪有肝臟成份,果味有點似鵝肝,牛扒5係俾梳打粉拿到冇哂味林到爆,雖然代價係有點韌但勝在好有牛味,medium中間半熟有少少血絲,火候控制得岩岩好,5會好像一般香港餐廳明明叫medium都係俾well done你。薯條第1次就真係過咗火燶咗d,之後第2次添既薯條就好好多金黃色。不過個人都係覺得薯條配番茄汁好食d。之前我地order咗2個甜品,焦糖燉蛋有點失望,cream5夠paul lafayet 幼滑,焦糖層就夠厚夠脆。另一個紅莓雪芭配雪糕蛋白餅就好驚喜,紅莓係1種超蝦人整既野,整得5好
之後來咗核桃沙律,配酸酸地既沙律汁好開胃,再來主菜牛扒,秘製醬汁5知係咪有肝臟成份,果味有點似鵝肝,牛扒5係俾梳打粉拿到冇哂味林到爆,雖然代價係有點韌但勝在好有牛味,medium中間半熟有少少血絲,火候控制得岩岩好,5會好像一般香港餐廳明明叫medium都係俾well done你。薯條第1次就真係過咗火燶咗d,之後第2次添既薯條就好好多金黃色。不過個人都係覺得薯條配番茄汁好食d。之前我地order咗2個甜品,焦糖燉蛋有點失望,cream5夠paul lafayet 幼滑,焦糖層就夠厚夠脆。另一個紅莓雪芭配雪糕蛋白餅就好驚喜,紅莓係1種超蝦人整既野,整得5好好易變藥水味,見佢上來一大片紅色果漿有d擔心,但食落口竟然1d都5藥水,果漿應該真係用新鮮紅莓打出來5係藥水罐頭野,雪芭好正,鬆化蛋白餅沾果漿食很不錯,白色雲尼拿雪糕入面重見到點點黑色雲尼拿籽,似乎連雪糕都係自製5係買現成貨,呢個真係值得一試!
是日menu
店內裝修