餐廳: Trafalgar
資訊:

成日去灣仔但係覺得好似食過晒所以唔知揀咩 今次醒目早早係網上訂座平台上面book定位 就算醒勻晒唔知食咩都有著落🤣btw仲有折扣喔!駱克道成條街都係酒吧 不過呢間就係博匯大廈上面 上到去會有waiter問你坐入面定出面 入面酒吧氛圍唔錯 可以睇波 有桌球台 shisha等等 出面露台都啱晒同成大班frd聚腳🥧漁人焗批(海鮮雜燴配薯蓉芝士、雙重番茄醬)💰160呢道菜式淨係係呢間見過 所以我地即刻嗌左!盤上面裝住一個好大嘅焗盤 份量非常可觀😍上面鋪左一層燒焦嘅芝士 撩埋下面嘅薯蓉食好creamy+超有口感!入面都有好多海鮮 例如蝦仁 青口 魚柳等等 配上特別嘅番茄醬會偏鹹 但係送薯蓉就好好食!推薦!🍖原隻德國鹹豬手💰164鹹豬手係最後先到 所以我地食唔晒要包返屋企 可以見到原隻份量好多!隔離係甜甜的黃桃醬 個人比較鍾意豬手單獨嘅口感 皮脆肉亦唔會過鹹 仲要價錢好抵!!🍔迷你漢堡(6件)💰98唔想食一個burger咁heavy就決定嗌呢個 每個mini burger都有一支竹籤插住 而且配上融融地嘅芝士同稍微燒焦的牛肉餅好滿足😚麵包都烘得脆脆地 配上焦脆嘅牛肉餅好好味!🧆芝士炸蘑菇球蘑菇球係

🥧漁人焗批(海鮮雜燴配薯蓉芝士、雙重番茄醬)
💰160

🍖原隻德國鹹豬手
💰164

🍔迷你漢堡(6件)
💰98

🧆芝士炸蘑菇球
蘑菇球係原隻口蘑 入面仲有豆腐碎同埋青椒 所以食落比較酸眯眯😙可以點醬汁 會更fresh 炸皮唔油膩 亦好薄一層 都唔錯!

🍹肉桂蘋果酒
💰42
入口係好明顯嘅蘋果味 肉桂味唔算特別濃烈 再加上酒精嘅味道超清爽!

🍺Hoegaarden
一上來真係嚇親 因為超大杯 夠晒冰涼!

呢到嘅菜式都會有side salad 所以完全唔需要嗌多個salad
而價錢同一般西式cafe相比都算平 份量又多 質素亦算上等 更加冇人排隊 超適合同frd來聚餐!菜式更係同一般西餐有分別 私心推薦平時少見嘅英國菜!
原隻德國鹹豬手
迷你漢堡(6件)
漁人焗批
芝士炸蘑菇球
肉桂蘋果酒
2021-08-06
原隻德國鹹豬手
迷你漢堡(6件)
漁人焗批
芝士炸蘑菇球