2021-10-16 169 瀏覽
相信睇過上兩篇有關牛排廚師發板既食評,大家都會心思思想去試,而我就係中左伏既一位。經Togeda 預訂去食生日飯,點知大失所望,食到一肚氣。因為6點嗰輪已經滿座,訂左8點,去到其實得幾枱,不過所有野食都等左好耐。首先牛他他係份量十足既,但係味道上無咩特別。然後齋啪薯條半個鐘,先上一個屋企罐頭忌廉湯都好味過佢既餐湯。經催促後,就好似茶記咁,上左餐湯30秒就上牛排。你以為配搭牛排會好似上兩篇食評咁有曬鹽盒,薯條有6款醬汁?咁精緻既服務得賣廣告既打手先有。我地得到既只有一碟鹽,而且牛排多筋,質素絕對唔可以稱之為omakase之後到第二部分炭爐燒牛排。啲牛既質素同去食放題打邊爐款式差唔多,超薄切,好鞋,而且無牛味,亦無人黎講解唔同牛既部位。明明其他枱一人一爐,我地就3人兩個爐。其實都唔緊要,燒得起咪得,點知一塊薄薄既牛要燒5分鐘😓,問下負責人,佢竟然話今晚實在太忙唔好意思(得少過5枱客)。到最後,因為呢度唔肯安排喺甜品上面寫生日快樂,朋友唯有特別叫左呢度既斑蘭蛋糕同我慶生,點知上既時候蠟燭都無,唯有我特登問佢攞。唉,好後悔比食評呃左,訂左既祝大家好運。