平時都鍾意食越南菜,所以每次行經越南舖頭都會留意一下~ 而呢一間就行經過幾次,終於有機會試到啦😗 完全冇令我失望之餘更是有驚喜😆🤍🍲 新竹園火車頭 $78去越南餐廳點可以唔叫牛肉河粉~ 雖然只係叫咗一人份量,但係份量唔少,兩個人share都可以!湯底超濃牛肉味,加埋九層塔簡直係絕配,河粉夠滑,生牛肉唔會過熟,牛柏葉入味,牛丸亦都唔錯!🥩 呢個推介🤍🥖 鮮茄牛腩煲配法包 $82蕃茄味超濃郁,超級多蕃茄,牛腩亦都夠淋,啲蕃茄味入晒味~ 無論係送包定係白飯都一流!😬 法包亦都烘到脆卜卜,正!🥗 柚子鮮蝦沙律 $68蝦同蔬菜嘅比例啱啱好~ 唔會有唔平衡嘅感覺,成個感覺好refreshing, 做前菜一流🤍🍗 法式牛油雞翼 $48係兩件雞全翼,牛油味夠重而且蒜蓉味好香,上碟亦唔會有好油膩嘅感覺,以前食過啲下面隻碟全部係有嘅,呢間唔會有~ 整體唔錯!呢間性價比高而且味道唔錯,絕對會有回頭~

🍲 新竹園火車頭 $78

🥖 鮮茄牛腩煲配法包 $82

🥗 柚子鮮蝦沙律 $68

🍗 法式牛油雞翼 $48

呢間性價比高而且味道唔錯,絕對會有回頭~