2020-04-11 1168 瀏覽
好耐冇食泰國菜,今次就同朋友一齊去左新泰食,貪佢係樓上夠晒私隱同空間比我地一路食一路吹水坐底左一陣,就有職員黎問我地洗唔洗叫左野飲先,我同朋友分別叫左青檸梳打同埋芒果沙冰~ 青檸梳打係比你自己溝埋既,夠晒清新開胃泰國野不少得有串燒,依份串燒拼盤有齊豬牛雞,每串都燒得好香,肉唔會好un,配埋沙嗲汁夠晒惹味另外仲叫左份青咖喱,可以自己揀配邊款肉,汁同料既份量幾乎係1比1~咖哩食落都有少少辣,我地叫左份薄餅黎點住食,薄餅係新鮮熱辣辣咁上枱,兩樣野夾埋就岩岩好食左咁多肉,當然要食番啲菜啦~我地叫左馬拉盞通菜,份量都幾多,鹹辣好惹味美中不足係油左少少,食到最後要fing走啲油主食就有食極唔厭既泰式炒金邊粉,依度既金邊粉外型好有趣,有個蛋皮包住啲金邊粉,介開佢就可以見到有唔少大蝦既金邊粉啦~最後唔少得有經典甜品芒果糯米飯啦依度既糯米飯有齊普通白糯米同紫糯米,配埋椰汁同埋酸酸甜甜既芒果,為我地依餐畫上左完美既句號

美中不足係油左少少,食到最後要fing走啲油

最後唔少得有經典甜品芒果糯米飯啦