2020-11-27 152 瀏覽
呢間之前食過好多次 我諗應該都有10幾次 真係整得好好食 好高質👍我同媽媽叫咗二人前套餐 有二選一嘅沙津 二選一嘅小食 選四串串燒拼盤 自選拉麵/丼兩碗 同埋甜品/汽水 價錢都係$288 仲要免加一 而且店員好nice 服務態度超級好軟殼蟹沙津 次次嚟到都係叫呢個沙津 軟殼蟹大大隻 整得又脆卜卜 食落有鮮甜嘅味道 而旁邊會俾沙律汁 自己鍾意倒幾多就幾多 好多菜 洋葱 粟米 仲有蕃茄仔 好fresh好健康🙈和風餃子呢個必食 超正超好食 食過一次再食其他餃子 完全返唔到轉頭 呢間嘅餃子係世界級好味🤯🤤餃子熱辣辣 仲要裏面嘅肉餡好鮮甜入味 而且餃子上面嘅米漿超級香脆可口 真係勁好食 暫時仲未食到比呢間更加好味嘅餃子 所以嚟到呢度都係叫呢個 下次有機會再出灣仔 會試下芝麻手羽串燒拼盤 今次叫咗鹽燒牛舌 燒鯖魚 燒冬菇 同埋燒茄子 款款各有特色 燒得都好入味 不過我覺得以前整得好食啲 可能今次整得唔夠熱 令到落差有一段距離黑武士媽媽揀咗呢碗拉麵 我之前食過係好濃嘅山藥湯麵亦都整得唔錯 而叉燒方面揀咗御屋 可以試到兩款唔同嘅口味道 仲有一大粒糖心蛋 好好味吖🤤🥰金武士第一次試呢個湯底 湯嘅味道偏淡

串燒拼盤
串燒拼盤

金武士
第一次試呢個湯底 湯嘅味道偏淡 唔夠入味 不過其他配料都同其他拉麵一樣咁好食
金武士

蜜桃梳打
原本想叫綠茶雪糕 因為之前食過呢間雪糕好好味 綠茶味夠哂濃郁 不過暫時無得叫 而蜜桃梳打味道偏甜 如果沖得淡返少少 就會好啲啦
蜜桃梳打

巨峰梳打