2024-04-27 53 瀏覽
以前食完晚飯同朋友意猶未盡,都會搵下有冇甜品店再傾多陣,畢竟人愈大意猶未盡愈難夾到大家時間表,每次見面都好好珍惜 。位於灣仔既聰。C Dessert傍晚6點幾已開始滿座仲要排隊,在最近的經濟環境中,就像沙漠中的綠洲 。一行四人來到聰,讓我念念不忘的就是杏仁茶燉蛋白,滿滿杏仁香氣,比較少有的做法,底下是滑滑的燉蛋白,滋潤又美顏💯楊枝甘露乃經典港式甜品,清爽好吃,最怕太多死甜,要有芒果酸酸甜甜加上爆汁西柚果肉!仙果凍用的真的是台式果凍,沒有涼粉那種寒涼過於甘苦,仙果爽滑清香,同X大人果個一樣口味!!大愛!!最後試埋芒果黑糯米,芒果熟的鮮甜,黑糯米相當考功夫,太軟太硬都唔好食,呢方面店家拿捏得宜,香甜軟嫩 。So far 食過既甜品都超滿足,怪不得6點幾已經在店外排長龍,全店滿座超利害!—————-𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:杏仁茶燉蛋白 $40楊枝甘露 $45鮮雜果椰汁仙草凍 $48椰汁芒果黑糯米 $42加小丸子—————————————————𖠿𖥣 聰。C Dessert (灣仔)〒 灣仔莊士敦道35-45號利文樓地下1D號舖

杏仁茶蛋白

鮮雜果椰汁仙草凍 $48
椰汁芒果黑糯米 $42
加小丸子

—————————————————

𖠿𖥣 聰。C Dessert (灣仔)
〒 灣仔莊士敦道35-45號利文樓地下1D號舖
2024-04-18