2023-09-23 339 瀏覽
- [ ] 成都小巷 (灣仔)麻醬酸辣米線湯底超濃,似醬汁多過湯🤣但超濃芝麻味而不鹹同米線好夾。米線粉量超多,而偏軟身。餸方面叫咗雞肉片🐔豬軟骨🐷,雞肉片嫩滑一大堆,豬軟骨有成5-6件唔柴而軟身易咬,兩都都值得叫同份量都超多。ps:今日係灣仔自已一個lunchtime 諗住快快手咁食完去做野,咁啱行過一d巷仔見到呢間米線店,老闆叫我入去試下見menu都想食米線🤓🤓🤓見到入面都幾多人咁應該唔伏,結果無估錯hehe🤤下次都會再黎試其他湯底。btw店入面除咗米線之外仲有同既飯類,咁啱隔離枱食緊豬手飯,話好食下次可以試,老闆即答一定啦!因為用新鮮豬手加上佢秘制醬料🤣🤣小店就係咁可愛,而有温度。評分標準食物:4/5環境:3/5服務:4/5性比價: 👍🏽pp$50-100回購率:👍🏽地址:灣仔巴路士街5號地舖
- [ ] 成都小巷 (灣仔)

麻醬酸辣米線

評分標準