行過灣仔見到呢間拉麵店掛咗個日式紅燈籠 真係好似一秒去咗日本咁 入到去都一樣咁日式 有吧檯可以睇住廚師煮拉麵㗎😙雜錦配料拉麵一見到個menu就覺得呢個好吸引🥰 因為呢一個有齊晒唔同嘅配料 包括有炆得好腍嘅牛筋 入口即溶嘅三層肉叉燒 肉質厚實嘅豬肩叉燒 同埋拉麵配料 木耳 醬油蛋 海苔 筍 炸蒜 蔥等等🍜 拉麵嘅湯底係豬骨湯 非常濃郁 面底有得根據自己嘅喜好選擇軟硬程度 有齊咁多款配料真係好豐富黑龍叉燒飯呢個有兩個size分 我哋嗌咗個細嘅 但係都非常之足料 叉燒好軟身 肥瘦分明🐷 身邊仲有醬油蛋筍同埋海苔 底下嘅米用上珍珠米 個飯偏乾身少少 如果有多啲汁就好啦😹 整體都好滿足 食完真係好飽肚小食餃子 呢個餃子有得用優惠價配生啤 感覺更加抵食🥟 入面嘅餡料主要係椰菜同埋豬肉 仲好香麻油味添 側邊仲有醋可以調味 另外嗌咗一份章魚燒 上碟時熱辣辣 外脆內軟 質素拍得上出邊嘅小食店🦑 飲品Suntory 生啤 可以同朋友啤啤佢🍺 另外嗌咗個Zero 配拉麵一樣好夾🥤呢間嘅食物質素都唔錯 同喺日本食到嘅差唔多味 好正宗嘅感覺🇯🇵 特別鍾意佢哋嘅叉燒 真係好好食😋

雜錦配料拉麵
雜錦配料拉麵