2021-08-04 92 瀏覽
🇭🇰La Moo Moo' s🥩🍴餐廳係灣仔 景觀都算開揚佈局帶Classy 大酒櫃同假火爐既設計座位唔算好闊落 大致都會聽到隔離台講咩🤣Lunch 黎到有兩款Menu揀✌🏻分別係lunch menu $98 / set menu $328今次直接黎就試左set menu🤤-🍽Set Menu (💰$328)Set Menu 包左沙律🥗餐湯🥘包🍞任食薯條🍟但就唔包飲品同甜品🥗凱撒沙律份量多 鐘意佢地麵包粒同夠多芝士🧀食落唔會覺得口淡淡🥘餐湯係蕃茄濃湯🍅落左Olive oil個人覺得濃度適中 唔會太膩✔️🍞Homemade Bread Roll最出色既係餐包👍🏻👍🏻👍🏻餐包一共上左4件非常鬆軟 外層帶點微脆 熱辣辣 做得不錯另外配左肉桂同牛油🧈肉桂比既份量較少 甜甜的唔算好重味 的確幾好食🤤🤤就算唔鐘意肉桂都可以試試👍🏻食完3款前菜已經覺得飽飽地😮‍💨🔪🥩signature 10oz premium NZ ribeye steak黎到美式扒房決定唔試其他剩係食佢地既牛扒分別叫左medium & medium rare分別有3種汁揀 black pepper, red pepper & o
🇭🇰La Moo Moo' s🥩🍴
餐廳係灣仔 景觀都算開揚
佈局帶Classy 大酒櫃同假火爐既設計
座位唔算好闊落 大致都會聽到隔離台講咩🤣
Lunch 黎到有兩款Menu揀✌🏻
今次直接黎就試左set menu🤤
🍽Set Menu (💰$328)
Set Menu 包左沙律🥗餐湯🥘包🍞任食薯條🍟

食完3款前菜已經覺得飽飽地😮‍💨

黎到美式扒房決定唔試其他
剩係食佢地既牛扒
分別叫左medium & medium rare
分別有3種汁揀 black pepper, red pepper & onion
牛扒外層有點焦香 不過就冇靚靚既烤紋
切開入邊熟度都可以 望落兩件都係medium
牛味濃郁 再加free flow 薯條🍟
薯條夠熱夠脆👍🏻✔️
不過上碟份量都已經多到食唔哂啦

我地額外加左個心太軟兩個人share食
🍫Chocolate Lava Cake with Vanilla Icecream (💰$59)
心太軟係偏身一點個種
配埋雲尼拿雪糕🍨一啖啖接住食哂