朋友之前介紹過呢間火鍋店,話無論質量同服務都一流,所以今晚專程同一班火鍋愛好者一齊嚟嘗試。跌入眼簾嘅裝修好豪華同埋舒適,特別吸引嘅就係佢哋個大型戶外空間,一面食嘅火鍋一面感受郊外嘅寧靜,真係太享受啦!😊😀😍首先就試下🍲鴛鴦鍋底啦!左邊嘅鮑魚花膠雞湯浸漬了一個晚,味道非常濃郁,湯底非常甘甜,好似飲緊高檔嘅燉湯咁!而右邊嘅四川麻辣鍋就好刺激⛈️❤️,一咬落去就有好強烈嘅麻辣感覺,但係夠火,又唔會過辣,非常過癮!🔥🔥🔥接著就係💠四人以上送龍蝦嘅海鮮拼盤💠,真係滿滿海鮮,唔單止有海中蝦同鮑魚,而且重有花枝片同西澳龍蝦,完全無失望啊!海鮮都好新鮮。嚟到精彩部分就係💠潮汕三寶💠,當中既潮汕牛丸,豬肉丸同貢丸,全部都係手工製作,非常有口感,彈牙又唔會過身,完全係我愛的口感!❤️‍🔥再轉頭嚟就見💠椒麻椰菜木耳豬肉餃💠,師傅麻辣醬汁完美包裹著肉餡和木耳,真真正正係椒麻風味🙌🙌💠什菜什菌盛合💠, 你諗住仲有咩味道唔打得?根本應有盡有,有金菇,瘦身菇,雞髀菇,木耳,蕃茄同埋唐生菇,全部都煮得非常美味🥰🥰. 再加上💠本地手切牛頸脊💠和💠濟州豬肉💠, 肉質都係咁嘅鮮美,簡直係亞洲味道嘅完美象徵。💯💯最後講個結論,我實
最後講個結論,我實在太開心選擇咗呢個地方嚟慶祝朋友生日,無論係抽風嘅環境到美味嘅食材,每樣野都令到我感到滿意,而且絕不欠缺驚喜,我必定會再黎一次,而我都會介紹比其他朋友知道呢度。春宵火鍋,再見吧!❤️👋👏