同朋友約咗喺灣仔食嘢, 上嚟openrice睇下附近餐廳嘅食評, 就決定嚟呢間小巷拉麵度試下啦👯‍♀️ 落單方式都似日本嘅拉麵小店, 可以自己填紙仔定制自己想要嘅拉麵麵條類別、軟硬度、湯嘅濃度... 特別在連叉燒都有得揀:可以揀平時拉麵嘅叉燒, 或者豚角煮, 或者mix都得‼️▶️黑武士 (黑蒜油豬骨湯底) HK$83揀咗叉燒~▶️蝦武士 (櫻花蝦味噌湯底) HK$88揀咗豚角煮~拉麵全部都好大碗, 仲配埋成隻溏心蛋🍜🥚小食都有好多唔同種類揀‼️喜歡飲啤酒嘅朋友可以叫小食送下酒都應該幾正, 見到佢有麒麟Draught Beer🍻▶️吉列廣島蠔 HK$42Deep Fried Oyster炸蠔好好食呀‼️超級熱辣辣上枱, 係新鮮炸出嚟嘅~ 配上沙律醬同埋和風醬~仲有生生菜可以夾埋一齊食, 有啲似係食緊炸串嘅感覺添呀🤭▶️和風餃子 HK$38Japanese Dumplings 傳統日式煎餃子嘅做法👍🏼煎到一邊有脆底, 呢度仲喺上面加上咗沙律醬同埋蔥花~🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

▶️黑武士 (黑蒜油豬骨湯底) HK$83
揀咗叉燒~
黑武士

▶️蝦武士 (櫻花蝦味噌湯底) HK$88
揀咗豚角煮~
蝦武士

拉麵全部都好大碗, 仲配埋成隻溏心蛋🍜🥚

▶️吉列廣島蠔 HK$42
Deep Fried Oyster