2024-04-22 86 瀏覽
上次係tea時段試呢間悠閒渡假風嘅濟州cafe 今次就試下佢夜晚啲料理得唔得!尖沙咀海港城呢間分店感覺上舖面同座位都偏少 所以繁忙時段真係要耐心等下 入到去見到佢menu都用雜誌形式出現感覺幾得意kekee 。。。🦔✢ 泡菜牛肉炒飯 一客每次見到咁大盤泡菜炒飯都好治癒🥰牛肉滿多的 店員仲細心提提你撈勻食會更理想!牛肉醬汁撈埋泡菜味幾夾喲 另外撈埋啲紫菜👍🏿 ✢ 無骨炸雞(半份)半份都唔細🤯成大盤兩人分綽綽有餘 店員無推薦錯嘅柑橘味🍊比起甜酸醬偏甜點 再有兩片橙乾裝飾kekee 至於炸雞 炸粉同肉嘅比例幾平均👍🏿側邊仲有唔少薯條作伴 ✢ 山薊菜大蜆意粉 一客特別地以山薊菜為材料嘅扁意粉🍝食落似普通嘅白汁奶油意粉 其實無乜特別味道 純粹山薊菜係滿健康嘅野菜😉重點係大蜆夠大又厚肉 加埋鮮蝦、野菌等配料 質感滿不錯 ✢ BBQ辣炒豬肋排豬肋排每塊都幾eatable 去埋骨可以一啖擺哂入口 滿有質感 食得幾方便  另外唔怕膩🤓側旁有2塊芝麻葉+大量靚生菜包肉食🥬 雖說辣炒😂係外表睇落油啲 唔太feel到邊度辣 ✢ 柑橘布甸最後點都要呼應番店舖嘅柑橘色🍊柑~全部都係柑~除咗2塊柑仔 就連布甸入面都

。。。🦔

✢ 泡菜牛肉炒飯 一客

✢ 無骨炸雞(半份)

✢ 山薊菜大蜆意粉 一客

✢ BBQ辣炒豬肋排

✢ 柑橘布甸
最後點都要呼應番店舖嘅柑橘色🍊柑~全部都係柑~除咗2塊柑仔 就連布甸入面都內含柑仔 側邊仲有令人愉悅嘅忌廉作伴😚

✢ 西柚戀曲氣泡梳打
兩大塊西柚再加片檸檬so fresh! 飲落唔會甜到膩嘅小清新~

✢ 咸咸地奶油維也納咖啡
面層奶泡真係甜甜地➕咸咸地match🤭細看係微微嘅鹽粒搭配瀟灑嘅可可粉 欣賞佢杯具花咗心思 成杯野飲昇華咗