2017-05-02 814 瀏覽
在灣仔上班都有兩、三年,都知道有呢間拉麵店,不過之前舖頭名叫神虎,但一直都無去試試,直至最近終於都和同事來品嚐,不過已經改了名,不知道風格有無不同呢!難得同事都想試試,十二點多來到門口,已排了幾個人,店員給我們一張落單紙,可以選定吃什麼,等了五分鐘左右就有位了。入座後,就選擇食邊款拉麵,都算多款式,都有少少三心兩意落單紙可以選擇麵的粗幼、辣與不辣或加配料等同事點了白虎拉麵,豚骨湯底混合了關西醬汁,湯底濃厚自己就點了黑虎拉麵,湯底加入了黑蒜油,好香唔太咸湯底好味,忍唔住差不多成碗既湯都飲掉,食完成碗都已經好飽了。整體來說,食物、服務、環境都很不錯呢
入座後,就選擇食邊款拉麵,都算多款式,都有少少三心兩意

落單紙可以選擇麵的粗幼、辣與不辣或加配料等

同事點了白虎拉麵,豚骨湯底混合了關西醬汁,湯底濃厚

白虎拉麵
自己就點了黑虎拉麵,湯底加入了黑蒜油,好香唔太咸
黑虎拉麵

整體來說,食物、服務、環境都很不錯呢

白虎拉麵
黑虎拉麵