2023-03-08 997 瀏覽
麵屋黑岩地址: 深水埗長沙灣道219號地下#yauyau_深水埗以前打波嚟食過一次覺得好好味,價錢又ok,五年後再番嚟食都覺得好好味,出咗名都冇差咗,值得大家去食番碗。🍲🍤海老蝦湯接麵 $82 + 加底$20我叫咗加底,佢有多一隻糖心蛋,一塊叉燒同埋一塊紫菜,個湯底又好重蝦米味,係濃到會有少少甘甘呼呼地嘅口感,整得相當之濃郁厚身,拉麵亦都好掛湯,連埋我一路食一路飲少少,最尾都係得返好少湯係底,佢隻蛋有一個好出色嘅糖心,蛋白全熟,只有個蛋黃會留一啲半熟蛋液出嚟,咬一啖就成個口都係蛋黃香味。佢嘅叉燒都有好認真咁樣燒過,食落超香,油脂同肉比例好靚,甘香鬆化。🍲🍲辛辣味拉麵 $80叉燒同個面,就同上面嘅形容一樣。佢嘅辛辣湯底精華係在於中間嗰一堆肉醬,食入口好香辣味,有一種七味粉嘅鮮香,但係又唔同米線舖種辣味,係種比較清新嘅辣,即係辣得來想繼續食你會想飲水,但係呢佢係唔需要飲水,你都好可以繼續享受住嗰種辣度到繼續食落去。味道: 4.2/5服務: 3.5/5環境: 3.5/5番兜: 4.2/5#深水埗美食 #美食 #好吃 #instafood #foodstagram #foodphotograp
麵屋黑岩

味道: 4.2/5
服務: 3.5/5
環境: 3.5/5
番兜: 4.2/5

#深水埗美食 #美食 #好吃 #instafood #foodstagram #foodphotography #yummy #foodiehk #hkfoodie #foodie #igfood #hongkong #hkfood #深水埗日本菜 #日本菜 #拉麵 #深水埗拉麵 #麵屋黑岩