2024-01-21 1520 瀏覽
今次再踏進澳牛,呢間食堂喺大家心目中嘅地位真係毋庸置疑。人流如織嘅情況下,職員嘅效率都無忍,手腳麻利到不得了,令人印象深刻。先講講呢個炒蛋多士,賣相簡簡單單,但味道絕對令人回味。炒蛋出奇嘅滑溜,伴隨住金黃香脆嘅多士,真係一絕;光係諗返起來都令人垅口水。再黎就係叉燒意粉,每條粉都掛住恰到好處嘅醬汁,叉燒又夠火喉,啖啖肉感,食落香味飄香,令人食指大動。至於杏汁燉蛋,香氣十足,係個人甜品嘅好選擇。份量上手,每一啖都感受到燉蛋嘅細滑與杏汁嘅甜蜜交織,甜而不膩,真心不錯。服務嘅話,可能會有人覺得佢哋太快捷導致有啲「口硬」,但其實成日踩單車食飯嘅香港人都習慣左呢種節奏,講求效率又點會介意呢?總括嚟講,係個幾正嘅食體驗會心推介!🍽️😊👍