澳洲牛奶公司(簡稱「澳牛」)以特別服務態度聞名,網上更流傳多份落單特別攻略😆 於是,小編決定親自試一試,一探究竟🤪 澳牛位置好近佐敦地鐵站,喺上次介紹嘅麥文記麵家隔離🏘️ 當日3點去到,原本以為下午茶時間會少啲人,點知都幾多人排隊(十幾個左右,後來越排越多人)不過,10分鐘內已經排到我哋,同麥文記一樣非常快嘅效率🤣我哋一坐底,侍應就會問你食咩(記得入去之前諗定食咩😛)然後30秒內就上菜,非常非常之快🤣 同一時間,成間餐廳嘅氛圍好似打仗咁,但每個侍應又亂中有序咁知道自己做緊咩,所以都幾好奇到底係點樣function🤣🤣1️⃣ 茶餐($52 +$2) 【炒蛋、通粉、多士、凍奶茶】 凍奶茶好出色!係傳統港式奶茶嘅味道,入口順滑,奶味好香,沖得好好飲☺️ 依家出面好難飲到呢個味,不過偏甜~烘牛油方包搽滿牛油,牛油味香🧈 同滑蛋一齊食好正,滑蛋有少少鹹🤏🏻🤏🏻 通粉份量多,味道正常冇乜特別🍽️2️⃣ 熱蛋白燉鮮奶($33)係會再食嘅甜品🤤🤤 有濃郁嘅牛奶香味,口感順滑,推薦👍🏻👍🏻👍🏻✏️ 係舊式茶餐廳嘅體驗,侍應態度冇想像中咁恐怖🙊 不過睇人,後面有枱落單俾人窒😂✏️ 落單方面,流程未必跟網上攻略,自己執生🤫—

1️⃣ 茶餐($52 +$2)
【炒蛋、通粉、多士、凍奶茶】

2️⃣ 熱蛋白燉鮮奶($33)

✏️ 落單方面,流程未必跟網上攻略,自己執生🤫

———————————————————
🌈如果你中意呢類型嘅內容,可以follow我哋Instagram @metropoliture.hk🙌🏻🙌🏻🥰