2024-03-21 46 瀏覽
早兩日響旺角睇完戲,好想食雞煲火鍋,朋友同我講有個芝士雞煲佢上次食完真係回味無窮,令佢想再食多一次,一於帶埋我黎餐廳立林既創興廣場食至尊重慶雞煲,試吓呢個咁邪惡😈既芝士雞煲晚市雞煲火鍋2.5小時連啤酒汽水任飲任食重全日免收加一服務費🤩🧀🐔拉絲芝士雞煲一上枱見到,哇🤩煲面鋪滿晒厚厚既拉絲芝士響雞件上,拉絲芝士真係多到好澎湃,果然係極儘邪惡之作吖😍底層有好香濃美味既忌廉醬汁,雞件肉質好滑,一啲都唔會嚡,而且唔會有雪味,呢個雞有別於一般雞煲的雞件👍🏻食到尾,再加少少湯煮個芝士麵食,簡直一流呀🤤踉住之後再加上湯就可以開始打邊爐啦唔怪之得連我朋友都話回味無窮,食完又再想食啦!呢個真係性價比極高既芝士雞煲吖😋真係好好好食呀!🍲至於火鍋配料我哋就揀咗C套餐$258/位可以食勻晒海蝦、沙白、日本帆立貝、紐西蘭青口、廣島蠔、特上牛小排、澳洲牛肩胛肉眼、雪花肥牛、黑毛豬梅花、頂級小肥羊肉、雞子丸類有一款貓爪形蝦丸好可愛🥰流沙鮮蝦丸和芝士牛丸都係我至愛😋飲品方面🧃都有超多選擇,汽水、涼茶,紙包飲品、啤酒,自助茶包有4款、應有盡有,最正就係自助區有Asahi和1664🍺可以自斟任飲,一路食住雞煲火鍋一路嘆啤酒
晚市雞煲火鍋2.5小時連啤酒汽水任飲任食
重全日免收加一服務費🤩
🧀🐔拉絲芝士雞煲
🍲至於火鍋配料我哋就揀咗C套餐$258/位
飲品方面🧃都有超多選擇,汽水、涼茶,紙包飲品、啤酒,自助茶包有4款、應有盡有,最正就係自助區有Asahi和1664🍺可以自斟任飲,一路食住雞煲火鍋一路嘆啤酒好正吖!
自助區小菜,有麻辣拍青瓜、涼拌雲耳、野生椒鳳爪,炸魚皮、響鈴
🥬亦有多款一盤盤新鮮蔬菜選擇,乾淨衛生👍🏻
甜品區🍧都好豐富😍有盒裝豆腐花、奶凍、彩虹啫喱,多款不同口味嘅雪糕杯,其中我最喜愛係豆腐味、焦糖爆谷味、海鹽雪糕
雪糕細細杯,啱晒離坐前,食到超飽嘅我,都可以食哂幾款味道😝
呢度既午市原來有無限時放題架🤩
可以由中午12:00食到下午4:30,$168/位起
真係超抵食,可以慢慢食足4 個半鐘👏🏻👏🏻
由於食既時候聞到隔籬左右枱飄黎陣陣麻味香濃既重慶雞煲香味🤤
所以我決定下次要午餐時段再黎,一定要食埋呢個《經典重慶雞煲》先至得嘞🥰
  • 拉絲芝士雞煲