餐廳: 百樂潮州酒樓
資訊:

2017-01-05 2097 瀏覽
年底要食好西,同屋企人去左百樂酒樓豪食一下。大大隻花蟹,凍食好有鮮味,多肉又多汁,幾甜下。 浄滷水鵝片大大片,每片大小相若,份量都十分充足,滷水味剛好,唔會太濃又唔會太淡。 滷水豬蹄跟拼掌翼,鴨掌好入味,煮得岩岩好,有D咬口,自己都食左好多。超級香口,大大舊魚肉,有D岩送酒,哈哈又一香口小菜,遠遠送過黎已經聞到香味,不過少少咸左D,但真係好好食。方魚肉碎粥,比較有粒粒米感覺,自己唔太喜歡,不過味道都算入味,可以煮到真粥咁就好啦好有心思,成大件心班上碟,心感非常脆,剪得好好,少少油但可接受,重點係好食。鴛鴦水晶包,成粒湯圓咁,足料但食完好口乾,食左1粒就冇食lu呢個甜品有睇頭,佢個雪糕都係用南瓜整成,仲要有限架,早D叫先有得食,佢個雪糕超級冰凍,唔算太甜同埋好香滑。
年底要食好西,同屋企人去左百樂酒樓豪食一下。
潮州凍花蟹
大大隻花蟹,凍食好有鮮味,多肉又多汁,幾甜下。
浄滷水鵝片
滷水豬蹄跟拼掌翼
豉油皇煎䱽魚球
超級香口,大大舊魚肉,有D岩送酒,哈哈
碧綠川椒雞球
方魚肉碎粥