好耐冇食越南野,黎到銅鑼灣即刻諗起LUA今次可以坐到充滿異國風情既露台位,掛滿燈籠既打卡位咁靚當然要影下相啦~✨小食自選拼盤(3-5款)$120食越南野一定要食小食,拼盤可自選三至五款嘅小食,我哋揀咗以下呢三款:💕柑桔汁雞翼(2件)越式炸雞翼外皮比較厚身,雖然唔算香脆,但雞翼肉質嫩滑,配柑桔醬汁都幾清新💕豬肉春卷(2件)網紋外皮,春卷反而炸得好酥脆,餡料十足,好味💕即叫即製粉包(2件)皮薄餡靚,好味✨生牛肉雜錦湯河(不可外賣)$119湯頭既牛味好香濃,牛肉鮮嫩,仲有其他牛嘅部位作配料,牛柏葉、牛札肉、牛肉丸、牛肋條牛肋條好腍滑😍加埋青檸汁味道更加清新開胃🥰✨綠糯米炸原隻軟殼蟹配熱情果醬 $158鍾意食香口野既朋友應該會鍾意 個人覺得還可以,只係炸過既綠糯米好黏牙~同炸軟殼蟹又唔算好夾✨D24榴槤芭菲配荔枝雪糕 $98芭菲層層疊材料相當豐富,頂層心形蝴蝶酥荔枝雪糕周邊有玉米片班蘭蒟蒻 – 食到好香班蘭味,讚!D24榴槤肉 - 榴槤肉好香甜底層椰子凍及寒天晶球整體顏色鮮艷,配料豐富有驚喜,好味~推薦!✨凍越南百分百青芒果汁配天然蜂蜜 $58用上新鮮青芒果鮮榨,所以唔會好甜,靠天然蜂蜜
好耐冇食越南野,黎到銅鑼灣即刻諗起LUA

✨小食自選拼盤(3-5款)$120

💕柑桔汁雞翼(2件)
💕豬肉春卷(2件)
網紋外皮,春卷反而炸得好酥脆,餡料十足,好味
💕即叫即製粉包(2件)
皮薄餡靚,好味

✨生牛肉雜錦湯河(不可外賣)$119
牛肋條好腍滑😍加埋青檸汁味道更加清新開胃🥰

✨綠糯米炸原隻軟殼蟹配熱情果醬 $158
鍾意食香口野既朋友應該會鍾意

✨D24榴槤芭菲配荔枝雪糕 $98
D24榴槤肉 - 榴槤肉好香甜底層椰子凍及寒天晶球
整體顏色鮮艷,配料豐富有驚喜,好味~推薦!

✨凍越南百分百青芒果汁配天然蜂蜜 $58
用上新鮮青芒果鮮榨,所以唔會好甜,靠天然蜂蜜帶來甜味,幾清新係好飲既
百分百果汁,自然百分百飽肚!

整體來講,坐得舒服又好味!可以再來
  • D24榴槤芭菲配荔枝雪糕
  • 即叫即蒸手工粉包