餐廳: 小曼谷泰國美食 (南角道)
資訊:

2015-10-06 494 瀏覽
好開心,今晚去睇容祖兒X李克勤演唱會,睇完,啱啱同大少分開走,佢行去搭260X,我去搭我嘅地鐵,點知,我樓梯都未落,佢就打嚟話撞到朋友,去食宵夜,問我去唔去,當然……我知道一定係去呢間,因為我地呢幾個次次睇完演唱會都係去小曼谷XDXD正,吹水食吓嘢~去嗰時都成11點幾,飲飽食飽傾飽都已經成點鐘,我就好近,佢地要返屯門就巧遠囉~~~菠蘿冰 - 我本身對新鮮菠蘿敏感,但係真係唔知點解好鍾意去挑戰敏感,成日明知自己唔食得,都會照點,但係……菠蘿冰咁好飲,唔叫真係對唔住自己蒜蓉椰菜苗 - 因為朋友做完手術,唔能夠食太辣嘅嘢,所以我地就清清地叫個蒜蓉椰菜苗食,雖然清清地,但係都唔錯架~雖然都未係我食過最苗,但係炒得好香,不過我覺得可以淋多少少泰式生蝦 - 夠爽口彈牙,個靈魂 - 辣汁,我真係超鍾意,夠辣,酸度岩岩好,之後我重要嚟沾其他嘢食泰式串燒沙嗲 - 今次叫咗牛、雞、泰式臘腸,個臘腸真係好好味,唔會好似我地廣東臘腸咁鹹,燒到有少少燶更香雞同牛都OK,唔會好韌,因為出面有啲會燒到乾晒,好難咬泰式拼盤 - 有泰式魚餅、泰式蝦餅、春卷、香菜包雞,我最鐘意佢個蝦餅,好彈牙,用嚟配生蝦辣汁,勁正燒豬頸
正,吹水食吓嘢~
菠蘿冰
蒜蓉椰菜苗
雖然都未係我食過最苗,但係炒得好香,不過我覺得可以淋多少少
泰式生蝦
沙嗲串燒
雞同牛都OK,唔會好韌,因為出面有啲會燒到乾晒,好難咬
泰式拼盤
燒豬頸肉
燒豬頸肉 - 燒到啱啱好,唔會太燶,亦都重好Juice,唔韌,好味~
2015-09-17
$100 (宵夜)