2018-10-16 358 瀏覽
Book左6點遲左差唔多半個鐘都比我地照入menu有好多選擇,花多眼亂@@上次食過佢地尖沙咀分店見佢有勁大個透明玻璃show哂佢地啲乳豬/烤鴨出黎,覺得都好似好吸引,所以決定今日要試下「漁牧混豬」!乳豬下面舖滿左蔥油糯米飯,旁邊有三款醬汁比你點,我最鐘意就相入面最近果兩碟醬:乳豬海鮮醬同埋青檸芥末醬,因為最遠果碟日式抹茶醬淡左啲,可能會比較適合鐘意淡味既朋友!講返隻豬,個皮超級脆同薄,絕對係我杯茶!皮下果層脂肪都唔算好厚,如果再多啲肉我會比100分!蔥油糯米飯幾特別,雖然我個人唔太喜好糯米飯不過都覺得佢好好咬,如果蔥油可以再濃味啲或者會再加分!點左兩款前菜,係香甜爽口菜同埋青瓜拌海哲。兩款前菜一齊黎,爽口菜真係好爽口因為佢係生既菜加日式芝麻醬。青瓜拌海哲都好食,海哲都係好爽口,辣辣地幾開胃。再黎試下佢既四川麻辣鍋,加左三樣我地都鐘意食既配料,係豆腐午餐肉同萵筍望落材料都唔錯,除左烤魚同酸菜魚都可以一試佢地既火鍋!個湯底雖然冇得揀辣度,但絕對會越食越辣!麻味如果可以再出啲就更過癮!午餐肉feel到唔係cheap果種,萵筍夠新鮮所以好爽口,豆腐都唔係一夾就散果種!見隔離台台都點手抓餅所以我
Book左6點遲左差唔多半個鐘都比我地照入
menu有好多選擇,花多眼亂@@

漁牧混豬

前菜

四川麻辣鍋
配菜

大蝦拼手抓餅

見隔離台台都點手抓餅所以我地都點左大蝦配手抓餅試下!
首先隻蝦真係好大好多肉,個汁係有啲似馬來西亞果款沙嗲汁,係杰杰地既texture,手抓餅外脆內軟都好食!
清炒菜心

仲有個清炒菜心,幾好煮得夠稔好易咬

紫薯驢打滾

呢款蝸牛造型既紫薯驢打滾都做得幾好,皮薄又夠煙韌,紫薯塞滿左係皮入面,一路咬都口感都好豐富好正

如果佢係熱既我會比100分佢!
青檸柚子冰

杯裝係咁大既,特色飲品黎講我覺得算係咁(青檸同柚子都係底)

整體黎講service係超哂班(尤其係雄仔!勁有熱誠!)食物都好ok絕對唔hea,希望多啲人可以試到呢間餐廳!
漁牧混豬
四川麻辣鍋