2024-01-26 365 瀏覽
今次行過一間裝潢雅致嘅日式甜品店,真係過癮到!先講講呢個青森蘋果批🍎,啖啖蘋果嘅甜脆味覺,配上酥脆得嚟又唔會太油嘅皮,食落去真係有種「口齒留香」嘅感覺,蘋果夾心啖啖都係肉感,同埋間中夾雜埋嗰層蛋香濃郁嘅吉士,食完之後唔單止滿足,仲想即刻再嚟番個!有種「廿四味」嘅豐富層次,食晒一件都唔會覺得膩。再嚟嗰個特濃雙層朱古力蛋糕🍰,我就真係要讚下!舖頭話係佢哋嘅招牌,想唔到真係咁得!充滿濃郁取消層次嘅朱古力,滑溜溜嘅口感,蛋糕入口即溶,食完之後咁滑坦,完全唔會黏膩。同啲美式朱古力蛋糕比起嚟,依個日系嘅真係輕柔好多,每一啖都係享受。簡單嚟講,呢間店嘅甜品係「入到口,甜到心」,正到無可厚非,下次有時間,一定會再去幫襯,試吓其他款式嘅甜品!真係過癮到不得了👍!