2017-08-30 62 瀏覽
老公話灣仔最近開左間價錢幾抵食既拉麵店,叫幸屋。我好喜歡餐廳個名☺️而且我係一個好喜歡食拉麵同鰻魚飯既人,去親日本總會食幾餐拉麵,平時見香港一般拉麵店都要過百元左右,覺得偏貴,吾太捨得食。見呢間算比較抵食於是是晚一於去試下呢間👇🏻店舖吾大,但整潔企理。🍜餐廳提供7款拉麵,麵條軟硬、湯濃度、甚至叉燒都有得由你選擇老公揀左金武士--原味豚骨湯底的,我試食左幾啖。我地揀左較粗身的白麵同正常的硬度,麵條有彈牙感,吾會軟淋淋,即使我地揀左正常濃度的湯底但都已夠濃厚了,叉燒都算幾厚身,是肥瘦間花的叉燒,口感香嫩,仲有一整粒好流心的流心蛋,成粒比我食曬😆 (掛住食, 無影到相添)😋 蒲燒鰻魚丼係openrice見到甘足量既鰻魚丼,偏愛鰻魚既我又點會錯過。两塊大大塊的鰻魚舖滿整個碗,魚皮燒得有點脆,魚身算幾厚肉,而且一d骨都無😍d飯內都淋上吾少既鰻魚汁,好好味😋鹽燒牛舌 $20  & 鹽燒牛肩肉串 $15店員介紹指呢兩款都幾受歡迎,所以我地揀左呢兩款牛舌我都無食到既,老公話都吾錯吾算韌牛肩肉燒完都吾乾,少少咸味幾香口,吾錯今晚同時食齊美味的拉麵同鰻魚飯,感覺幸福滿滿😊

見呢間算比較抵食於是是晚一於去試下呢間👇🏻

店舖吾大,但整潔企理。

老公揀左金武士--原味豚骨湯底的,我試食左幾啖。
金武士(原味豚骨湯)

蒲燒鰻魚丼
d飯內都淋上吾少既鰻魚汁,好好味😋

鹽燒牛舌 $20  & 鹽燒牛肩肉串 $15
店員介紹指呢兩款都幾受歡迎,所以我地揀左呢兩款
牛舌我都無食到既,老公話都吾錯吾算韌
牛肩肉燒完都吾乾,少少咸味幾香口,吾錯
鹽燒牛舌 & 鹽燒牛肩肉串

今晚同時食齊美味的拉麵同鰻魚飯,感覺幸福滿滿😊
金武士(原味豚骨湯)
鹽燒牛舌 & 鹽燒牛肩肉串