森仔難得係平日休假,就去左同家人食個happy lunch,再四周逛下。今次,去左銅鑼灣希慎廣場嘅牛氣,食佢個Lv5嘅豪州極上和牛+海鮮の食べ放題😝😝因為貪佢有足足120分鐘,同更多優質嘅牛和其他火鍋配料😚而午市價錢更加親民,每位成人只需要$398,而長者小孩子只需$308餐廳🍴環境裝修新淨,光線光猛,係咪一早清潔整理的感覺。而座位採用一卡卡的位置,有足夠私隱度之餘,亦讓客人坐得十分舒服😌而中間位置除了有醬料調製吧,仲有其他熟食,包括關東煮,炸物,小食。另外,還有一系列嘅甜品🍮和蔬菜🤩,應有盡有🫡🫡牛氣🍴呢排做緊優惠,只要叫lv5 /6的套餐,就會送一個叫「圈爐」的餐點。佢用一個大木拼圓盤,擺滿了各種高級食材:不同牛嘅部位和海鮮😝打卡100分🤟🏻🤟🏻食物方面,真係好好😚性價比很好高。當中森仔必須點名讚嘅係:🥇日本特選國產牛肩胛肉眼果然係Lv5先有得食!仲要係希慎店限定🤩🤩牛嘅味道很濃,油脂分布絕佳,嫩滑非常🙌🏻🙌🏻當中牛涮一涮,就可進食,有種入口即演的感覺!當中的油脂打在味蕾上,真的不得了,超級正😁😁😁森仔食唔停口😎😎🥈澳洲極上和牛此個另一產地的澳洲和牛,質素同樣優質,但係係兩種感覺。
因為貪佢有足足120分鐘,同更多優質嘅牛和其他火鍋配料😚

餐廳🍴環境裝修新淨,光線光猛,係咪一早清潔整理的感覺。

食物方面,真係好好😚性價比很好高。
當中森仔必須點名讚嘅係:

🥇日本特選國產牛肩胛肉眼
果然係Lv5先有得食!仲要係希慎店限定🤩🤩
牛嘅味道很濃,油脂分布絕佳,嫩滑非常🙌🏻🙌🏻
當中牛涮一涮,就可進食,有種入口即演的感覺!
當中的油脂打在味蕾上,真的不得了,超級正😁😁😁
森仔食唔停口😎😎

🥈澳洲極上和牛
此個另一產地的澳洲和牛,質素同樣優質,但係係兩種感覺。
此牛牛味比日本🇯🇵的更濃厚,同時更有咬口。
相對上較瘦身,沒有那種油脂和入口即化的感覺。
另一種的食法😚

🥉帆立貝,活海蝦,脆魚鯇
全部海鮮均十分新鮮🥰🥰🥰
帆立貝:大大隻,滿有肉地,鮮味非常
海蝦:新鮮大隻彈牙,足足有大約半隻手咁大
脆魚鯇:不食火鍋🍲魚的森仔也覺得魚夠鮮,同時肉質夠結實又嫩滑😉😉

🥉北海道風炙燒芝士帆立貝
這個也是希慎限定!
芝士味和千島醬汁搭配,再加上炙燒效果
帆立貝的味道更加突出🤓惹味非常!

同時,餐廳🍴仲有專屬app可儲分拎coupon,新加入仲有加時卷可用😌😌
而同時讚好social media,仲會送你精美牛氣御守一個😍

總括而言,牛氣午市絕對值得一試,食物質素優質,食物上枱速度極快🤓同價中無敵,值得encore
  • 極上澳洲和牛
  • 日本特選國產牛肩胛肉眼