2024-01-24 552 瀏覽
一直都想試下燈籠滷味,因覺得個店名好搞笑,佢終於開到九龍灣德福啦,咁近就放工過黎試下先😗都幾多人食喎,雖然未使等位,但都不斷有人入坐㗎。餐牌同二人餐內容差不多,咁就叫呢個燈籠飽飽二人餐啦,唔使諗😆⭐招牌燈籠滷味本身已有六款滷味,而蔬菜就揀左花椰菜,麵類就揀左米線。啲滷味真係滷得好入味,個人最愛百頁豆腐同牛肚,蘿蔔都正,鮮甜無渣。花椰菜即係西蘭花,真係唔知原來台灣咁叫,我淨係知西蘭花仲會叫做百加利咋😆⭐人氣台式小吃呢度就揀左起司麻薯,哈哈,一向鍾意食芝士年糕,試下台灣版先😆外脆內軟正呀~⭐地道夜市小吃今次就揀左麻辣鴨血冬粉,入口先嚐到甜味,個麻同辣係漸漸滲出嚟,刺激但不嗆喉,多芫茜正喎😍⭐餐後甜點九份經典芋圓珍珠同芋圓煙煙韌韌有咬口,甜湯幾好味,但個人覺得太細碗唔夠兩個人分,哈哈,至愛甜食嘛。⭐台式特飲朋友話天氣凍要飲熱嘅柚子綠茶,自己就揀左凍茉香奶綠,要半糖。柚子蜜配上綠茶又幾夾喎😋茉香奶綠個茶底香,半糖嘅甜度我覺得啱啱好。加埋一$265,商場價算幾抵食啦。
都幾多人食喎,雖然未使等位,但都不斷有人入坐㗎。
⭐招牌燈籠滷味
⭐人氣台式小吃
⭐地道夜市小吃
⭐餐後甜點九份經典芋圓
⭐台式特飲
加埋一$265,商場價算幾抵食啦。
2024-01-23