2019-03-18 280 瀏覽
悠閒時光,跟朋友來吃一吃he she eat這間餐廳一向的食物都好好吃,已經吃過多次了,但總是每一次都會帶給我新鮮感。因餐牌有多種不同菜式,款款都令人充滿驚喜今次跟朋友來嘆嘆飲品,吃吃小食,聊聊天的我們先點了兩杯飲品,但朋友覺得超好飲的關係,急不及待已一早喝乾,所以便再點多一杯我們分別點了士多啤梨奶昔,士多啤梨味香濃,奶昔好creamy。飲起來啖啖都有濃濃士多啤梨味,好正,仲有好多cream,鍾意飲奶昔的,不彷試試另一杯是白桃白茶,桃味微甜,味道清清,白茶的茶味不會太濃,所以飲起來整杯飲品較為清新,桃味清香最後呢杯是西柚錫蘭紅茶,錫蘭紅茶茶底豐厚,茶味會較為濃郁,味道不錯。西柚酸酸的,令人十分開胃今次嘗了焗龍蝦仔黑魚子牛角包牛角包經過烤焗變得好香脆,好鬆化中間放滿了超多的小龍蝦仔,好鮮味,又沾上了醬汁,十分惹味黑魚子吃起來口感很好整份牛角包跟配料味道口感都配合得好好,又滋味又令人滿足仲有少量爽脆沙律菜,大滿足再來一款小食,脆脆薯條,灑上少少辣粉,份外滋味,令人不停會想吃。仲可以沾上蛋黃醬,超級滋味甜品時間,檸檬pancake配乳酪雪糕滋味又滿足Pancake間夾著帶酸的檸檬醬,十分醒胃
悠閒時光,跟朋友來吃一吃he she eat
今次跟朋友來嘆嘆飲品,吃吃小食,聊聊天的

士多啤梨奶昔

白桃白茶

西柚茶

焗龍蝦仔墨魚籽牛角包

今次嘗了焗龍蝦仔黑魚子牛角包
牛角包經過烤焗變得好香脆,好鬆化

中間放滿了超多的小龍蝦仔,好鮮味,又沾上了醬汁,十分惹味
黑魚子吃起來口感很好
整份牛角包跟配料味道口感都配合得好好,又滋味又令人滿足
仲有少量爽脆沙律菜,大滿足
辣味薯條配蒜頭蛋黃醬

甜品時間,檸檬pancake配乳酪雪糕
檸檬pancake

滋味又滿足
Pancake間夾著帶酸的檸檬醬,十分醒胃。pancake又軟綿綿,再配上雪糕上,幸福極了
He she eat不但提供好多好的食物,仲係一個舒適既地方可供短聚,good
2019-03-14
士多啤梨奶昔