2024-04-14 91 瀏覽
星期五晚出嚟同朋友食下嘢,嚟咗荃灣嘅川燒王,呢條街都幾多辣野食喎,朋友愛食辣嘛😆店很小,只有十來個座位,我哋嚟到食,店家就要求佢自己嘅小朋友讓返張枱出嚟畀我哋坐,同小朋友爭位坐添😂先點了兩個主食同埋幾串串燒,諗住食到咁上下先再加單啦,串燒係要慢慢欣賞㗎嘛😋⭐錫紙花甲粉先來碗花甲粉,雖然餐紙寫話錫紙,但其實嚟到都係碗上嘅😆湯頭帶少少酸辣,花甲很多,粉絲都落咗好多,一碗都好飽肚喎。⭐川北炒米粉另一款嗌咗個炒米粉,用辣醬炒的,配料有香腸、雞蛋同生菜,炒得香口唔油膩,個辣醬味道仲有啲似老乾媽,又香又辣幾惹味㗎😋⭐鹽燒白鱔魚先來串燒白鱔,鱔肉爽口彈牙,燒起上嚟好香口🤤⭐墨魚丸墨魚丸大大粒,同樣係好彈牙,中間仲有啲墨魚肉添㗎。⭐雞心串仲有燒雞心,酥酥脆脆又有彈性的肉感,加上落左大量孜然粉同辣椒粉,又香又惹味😋本上再加單同埋加下啤酒嘅,啤酒買一送一呀,但見出面門口有人等位,就唔好意思霸住張枱咁耐了,下次都係一次過嗌多啲啦🥺

⭐錫紙花甲粉

⭐川北炒米粉

⭐鹽燒白鱔魚
先來串燒白鱔,鱔肉爽口彈牙,燒起上嚟好香口🤤

⭐墨魚丸
墨魚丸大大粒,同樣係好彈牙,中間仲有啲墨魚肉添㗎。

⭐雞心串

2024-04-12