2024-03-28 298 瀏覽
要去觀塘見客,諗住喺附近搵定位。商場又冇位,美心集團啲餐廳仲要90分鐘起身!一早都聽過大部份呢區餐廳都係啲工廈入邊,一般都好嘈,之前我試過同個客好似要鬧交咁,都傾唔到偈,想搵間四正見客嘅其實都幾難… 睇評語見呢間餐廳好多嘢揀,居然午餐有火鍋!好吸引,但係呢期好多人病都係清清哋好,餐廳職員話有自家製湯飯,無味精,咁我就嗌咗個湯飯,叫醉藥雞黨。一入口好驚豔!湯底清新帶輕甜,撈上嚟有圓肉同杞子,雞醃得好入味,係花雕酒味!細個阿嫲煮麵會落花雕,好有feel,一入口就認到!我個客鍾意食牛所以嗌咗個牛魔王,有牛肚牛筋牛柏葉仲有好多牛嘢,佢話好味好抵食!我哋每set仲有跟油菜甜品水果嘢飲,有油菜真心好開心,而家好少喺出邊食到菜!成set 咁多嘢,食到飽!呢度環境都唔錯,寬敞得嚟又乾淨,可能地方大,坐滿人都唔嘈,最正係同個客傾得好開心!呢度D客都幾斯文,仲有D靚仔恤衫客。職員話呢度夜晚仲有火鍋放題,搵機會會同男友再嚟。不過呢度有啲難搵,喺棟高級商廈嘅六樓,初初喺樓下㩒𨋢都有啲猶豫,好彩上咗嚟,真心值得試!

醉藥雞黨
醉藥雞黨